Risøhøj · Årsberetning 2022

Januar

Januar startede ud i coronaens tegn med udsættelse af turneringen, men træningen startede dog op som normalt i starten af januar. Det var dejligt at se, at mange stadigvæk gerne ville være aktive på trods af de restriktioner vi blev pålagt.

Vi havde fra start hold på de fleste årgange. Og et godt trænerteam der gjort hvad de kunne for at får alle spillere/ medlemmer godt i gang. 


Februar

I Februar startede turneringen op med et lidt sammen presset program, da der var en mdr. mindre at spille i. 

I vinterferien havde vi ca. 40 personer på Egeskov til Luminis for at være parkerings vagter og retningsviser inde i parken.

Vores U15 piger havde før jul flot kvalificeret sig til at spille i 2. division øst. De skulle møde 4 hold fra Sjælland. De fik derfor selv fundet nogle sponsorater så de kunne køre i en fælles bus de gange de skulle til Sjælland. Flot arbejde og gode oplevelser for alle.

 

Marts

April

Som afslutning på påsken holdt vi 2. Påskedag igen i 2022 hoppedag. Her fik vi fyldt hal 1 i ICM med mange forskellige hoppeborge. Det blev en rigtig god dag med masser af folk i hallen. Der kom ca. 630 børn med deres forældre. 

Det blev en dag hvor vi lavede et pænt overskud til klubben. 

Det gjort vi bl.a fordi vi havde alt salg i en bod i hallen.

I april Torsdag d 22/4 afholdte vi Awardshow for først gang siden 2019. En dag hvor vi samlede alle spillere, trænere, bestyrelsesmedlemmer og deres familier. Der var ca. 300 mennesker i hallen til spisning. Til awardshowet er alle hold på scenen og i den forbindelse med at holdene var på scene havde bestyrelsen fundet sponsorer til at alle medlemmer og trænere, som derfor kunne få en opvarmningstrøje overrakt, til stor overraskelse og glæde for alle.


Maj

I maj mdr. var der nogle hold som trænede beach håndbold og damerne var af sted til stævne i Kerteminde. Noget som de hygger sig meget med.


Juni

Juni bød på Heartland festival på Egeskov for første gang i 2 år. 

Hvor vi stillede med 65 personer til påsætning af armbånd til inviterede gæster og musikkere, samt morgenrenovation på festivalpladsen. Det er 2 gode opgaver som vi har haft i flere år. Det er som forening dejligt med opbakning til sådanne opgaver og glædeligt at se flere gengangere år efter år.


Juli

Vi havde i 2022 først gang frivillige med til GRØN koncert i Odense. Vi havde 5 frivillige til at stå i bar. De var med fra opsætning af baren til nedtagning af samme efter koncerten i Odense.

Det var også en god oplevelse for de frivillige og Grøn koncert spurgte kort efter til flere frivillige i 2023.

Et stærkt team og samarbejde havde gjort indtryk.

August

Opstart af ny sæson 2022/23. Samt opstart af vores nye basket afdeling.

Fra start i august var vi lidt i mangel af spillere på vores U15 pige. Derfor var vi ude for søge nabo klubber til et holdfælles skab. Det fandt vi lige op til turnerings start i september med Østfyn HK og fik lov af FHF til at lave et holdfællesskab Risøhøj/Østfyn HK.

Det var en hård opstart med at få de 2 hold kørt sammen. Men pigerne hyggede sig rigtig godt med hinanden. Det gør de heldigvis i sådan en grad at det fællesskab fortsætter i den kommende sæson.

På U13 og U15 Drenge har vi kørt holdfælleskaber med Nr. Lyndelse/Søby i flere år, tidligere i Odense Midtfyn Håndbold. Det er gået opløsning, da der ikke længere var opbakning til det fra Årslev Håndbold(SNIF), Rolfsted Håndbold og Højby Håndbold. Samtidig med at den gik i opløsning, havde vi heller ingen forpligtelser overfor det samarbejde og kunne frit tage kontakt til andre klubber (Bl.a ØHK).

Casper Harris Andersen kom i foråret 2022 med en ide om at starte en basket afdeling op, som en gren af Risøhøj. 

Det arbejdede han hårdt på hen over foråret og sommeren. De første træninger lå i sommerferien og de første medlemmer, meldte sig ind i klubben. 

Det blev taget godt imod alle steder, både ved FMK, Dansk Basket forbund og især de unge mennesker i Ringe og omegn.

I løbet af 3 mdr. var vi oppe på 47 medlemmer. Fordelt på U11, U13 og U15/17.

De er jævnligt ude og spille kampe. Da der ikke er så mange klubber på Fyn, skal de en del gange til Jylland for spille.

Som forening kan vi kun bakke op omkring sådan et initiativ. Jo flere aktive unge mennesker jo bedre.


September

Startede håndboldturneringen op som tidligere år.

Vi er repræsenteret ved stævner med hold fra U6, U7, U8 og U9. 

I turneringen var vi repræsenteret fra U11 Piger og Drenge, U13 Piger og Drenge, U15 Piger og Drenge, Herresenior og 2 Damesenior hold.


Oktober

Mandag til onsdag i efterårsferien afholdte vi traditionen tro håndboldskole for U11 og U13 drenge og piger. Der deltog 27 børn som fik 3 gode dage i hallen. Med 3 faste voksne også flere trænere ude fra. Tirsdag kom der 4 spillere fra gog og havde 2 x 2 timers træning. Alt i alt 3 dage med fulde knald på og glade og trætte børn til slut.


November

Som forening er vi meget bevidste om, at vores trænere bruger deres fritid på at være i hallen og omkring deres hold. Vi forsøger løbende at udtrykke vores erkendelse herfor. 

Derfor holdte vi et trænermøde med lidt andre aktiviteter end håndbold på programmet. Vi startede med fælles morgenmad og lidt orientering om basket afdelingen. Derefter havde vi booket et Escaperoom spil. Derefter var der frokost og lidt fælles lege i hallen. Det virkede som alle hyggede sig.


December

Ud over en masse hyggelige aktiviteter på de forskellige hold, havde vi tirsdag d 13 uddeling af julegaver til alle trænere og bestyrelsesmedlemmer. Købt lokalt i Vignoble Ringe. Til alle voksne var der en lille pose med lidt vin og chokolade og til ungetrænerne var der en pose slik og et gavekort til den lokale biograf i Ringe.

Mellem jul og nytår var flere af vores ungdomshold til stævner som afslutning på året 2022. 

Ved udgangen af året havde vi 180 medlemmer i Risøhøj.

I bestyrelsen bruge vi meget af vores tid på at: 

  • Fastholde og finde nye trænere til alle vores hold. 
  • Finde frivillige til arbejde uden for klubben (Egeskov, Heartland, Luminis, Grønkoncert og mange andre opgaver).
  • Lave gode oplevelser for alle medlemmer.


Heldigvis har vi mange der gerne ville hjælpe til år efter år.

Jeg vil som formand for Risøhøj, sige en stor tak til alle de frivillige, der yder en kæmpe indsats i løbet af året for, at lave god træning for alle vores hold og alle dem der melder sig frivilligt, til at hjælpe med at skrabe penge sammen til klubben.

Sammen løfter vi i flok og det er vigtigt i et foreningsregi.